Facultatea de Informatică și Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada  30 august – 12 septembrie  2021școala de vară  gratuită

 De-ale viitorului: informatică și matematică – INFORMAT

pentru elevii de clasele IX – XII proveniți din liceele eligibile din cadrul Proiectului ROSE (vezi lista la https://www.edu.ro/proiectul-rose-list%C4%83-licee-eligibile).

Programul punte va avea o durată de 2 săptămâni (14 zile), inclusiv sâmbăta şi duminica, cu două grupe simultane, formate din minimum 25 de elevi, care vor porni într-o aventură a cunoașterii și care vor descoperi viața de student fără stresul examenelor .

Școala de vară INFORMAT se va desfășura în campusul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Elevii participanți vor beneficia de cazare și masă pe toată perioada programului, iar facultățile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităților.

Fiecare participant va primi un kit de instruire conținând diverse resurse educaționale utile pentru desfășurarea activităților educative.

Se finanțează exclusiv cheltuielile de deplasare (dus – întors) ale elevilor participanți la școlile de vară organizate de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pe parcursul școlilor de vară, elevii vor fi monitorizați în permanență de cadre didactice și studenți supraveghetori.  Toate activitățile școlilor de vară se vor desfășura respectând normele în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și participanților li se vor pune la dispoziție soluții de dezinfectare și măști de protecție.

În cazul în care orașul Iași va intra în scenariul roșu sau se va institui carantină la nivel zonal, regional sau național, activitatea școlii de vară se va desfășura în mediul on-line.

 CE TREBUIE SĂ FACI?

Completează formularul de înscriere la: https://www.uaic.ro/studii/scoli-de-vara/scoli-de-vara-finantate-din-proiectul-privind-invatamantul-secundar-rose/formular-inscriere-rose/, astfel:

Completarea formularului online și încărcarea documentelor obligatorii: 17 mai-6 august 2021.

Anunțarea rezultatelor selecției se va face până pe 13 august 2021.

Pentru a fi la curent cu eventualele actualizări, vă rugăm să consultați periodic calendarul de pe site.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0232.20.11.02, interior 2340, sau la adresa de e-mail: rose.pv.2021@gmail.com.