Facultatea de Informatică și Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 6-19 iulie 2020școala de vară online gratuită

 De-ale viitorului: informatică și matematică – INFORMAT”

 pentru elevii de clasele IX – XII proveniți din liceele eligibile din cadrul Proiectul Rose (vezi lista la https://www.edu.ro/proiectul-rose-list%C4%83-licee-eligibile).

Programul punte va avea o durată de 2 săptămâni (14 zile), inclusiv sâmbăta şi duminica cu două grupe simultane, formate din minimum 25 elevi.

În cadrul școlii de vară online se vor desfășura cursuri atractive, ateliere de lucru, simulări de examen și activități recreative. Programul prevede şi activității de consiliere profesională şi de orientare în carieră, în care elevul va beneficia de asistență de specialitate oferită de experți ai UAIC. Obiectivul principal al acestui program de tip punte este să contribuie la a-i motiva, cu precădere pe elevii dezavantajați social, să-și finalizeze studiile liceale și, ulterior, să-și decidă informat şi realist viitorul parcurs universitar, în corelație cu aspirațiile şi cu potențialul propriu de cunoaştere.

În contextul pandemiei cu COVID 19, activitățile proiectului în anul 2020 vor fi adaptate pentru a se putea desfășura/implementa în mediu online. Se vor derula următoarele activități:

  • Curs introductiv: Fii INFORMAT!;
  • Curs 1. (Matematică) Elemente de matematici aplicate;
  • Curs 2. (Informatică) Elemente actuale şi de viitor în informatică
  • Atelier de lucru 1. (Matematică) Matematica și aplicațiile sale;
  • Atelier de lucru 2. (Informatică) – Viitorul: Realitatea virtuală, Utilizarea calculatorului;
  • Sesiuni de consiliere profesională şi orientare în carieră;
  • Vizite de studii în instituții/firme relevante pentru domeniile specifice proiectului;
  • Organizarea şi participarea la evenimente culturale: muzee, spectacole;
  • Organizarea şi participarea de competiții sportive;
  • Organizarea şi participarea de activități recreative.

 O experiență virtuală de două săptămâni într-un oraș universitar, ocazia de a interacționa online cu studenți și profesori ai UAIC, dar și cu elevi din alte localități, poate fi decisivă în viața participanților la școala noastră de vară. Pentru ca elevii să poată fi prezenți la activitățile online, Universitatea oferă tuturor celor care vor fi selectați la școala de vară câte o tabletă cu trafic de internet mobil inclus, pe care aceștia o vor putea folosi și în continuare, pentru alte activități educaționale, precum orele de la liceu sau facultate. În plus, elevii de clasa a XII-a care participă la școala noastre de vară și care doresc să devină studenți ai Facultății de Informatică sau ai Facultății de Matematică din Iași vor putea solicita sprijin pentru înscrierea online de la studenții implicați în program.

 Pentru participare trebuie completat formularul de înscriere la http://www.uaic.ro/studii/scoli-de-vara/scoli-de-vara-finantate-din-proiectul-privind-invatamantul-secundar-rose/formular-inscriere-rose/ până la data de 11.06.2020. Anunţarea rezultatelor selecţiei se va face începând cu data de 19.06.2020. Pentru a fi la curent cu eventualele actualizări, vă să rugăm consultați periodic calendarul de pe site.

 Pentru relații suplimentare, ne puteți contacta la adresa rose.pv2020@gmail.com sau la numărul de telefon (+4)0232 20.11.02 int. 2340.