Finalizarea studiilor de licență se încheie cu susținerea examenului de licență ce le cere studenților să prezinte oral răspunsurile la 2 materii parcurse pe durata facultății, dar și să prezinte lucrarea de licență.

Pentru realizarea lucrării de licență:

  1. Studenții trebuie să contacteze pe parcursul anul 2 de studii unul dintre profesorii sau colaboratorii facultății și să-l convingă să îi coordoneze pentru această etapă; (profesorii au pe site-ul propriu o secțiune dedicată lucrărilor de licență, dar și consultații la cabinet pentru lucrările de licență)
  2. Odată ce au un coordonator, aceștia trebuie să ceară o temă pe care să lucreze la lucrarea de licență;
  3. În semestrul 2 din anul 3 de studii, studenții vor primi o notă din partea coordonatorului pentru materia numită „Elaborarea lucrării de licență”.
  4. Prezentarea lucrării de licență se poate face în una dintre cele două sesiuni din lunile iulie și februarie, iar pentru înscriere studenții trebuie să fi promovat toate materiile studiate.

Pentru nota de la prezentarea lucrării de licență se va lua în calcul atât lucrarea de licență propriuzisă cât și calitatea prezentării acesteia.

Pentru pregătirea probei orale de Fundamentele informaticii:

  1. Studenții își aleg 3-4 materii pe care să le știe foarte bine; (50 % din nota de licență este reprezentată de această notă)
  2. Studenții vor primi în ziua respectivă întrebări din 2 materii alese de către comisie (din cele 3-4 alese de student) și își vor pregăti răspunsurile în 20 de minute, pe care le vor prezenta oral în fața comisiei.

Linkuri utile: