Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este membră a acțiunii COST EuroProofNet. Un apel de interes în cadrul acestei acțiuni este prezentat mai jos:

Termen limită pentru propunerile STSM este 3 aprilie.

Căutăm în special aplicații de la femei și alte grupuri de lucru decât WG3.

Propunerile trebuie depuse pe https://e-services.cost.eu/activity/grants/add?type=STSM (mai întâi trebuie să adăugați un cont bancar în profilul dvs. e-cost).

Short-Term Scientific Mission (STSM) este o vizită de cercetare a unui cercetător individual dintr-o țară care participă la acțiune într-o altă țară care participă de asemenea la acțiune. Încurajăm STSM-urile, deoarece reprezintă o modalitate eficientă de a începe și de a menține colaborări.

Procedura de propunere a unui STSM este descrisă în Anexa 2, secțiunea 2.3, din Regulile Adnotate (https://www.cost.eu/uploads/2021/10/COST-094-21-Annotated-Rules-for-COST- Acțiuni-Nivel-C-2021-11-01-1.pdf).

Principalele puncte despre STSM sunt:

* Un STSM trebuie să fie între două țări diferite care participă la acțiune.
* Durata tipică este de una sau două săptămâni. Preferam misiunile scurte, astfel încât mai mulți oameni să poată fi finanțați.
* Contribuția financiară pentru un STSM este un grant fix pe baza cererii de buget a solicitantului și a evaluării cererii de către comisia de evaluare a STSM. Grantul nu va acoperi neapărat toate costurile vizitei. Grantul acoperă doar călătoria și ședere și este transferat după ce STSM a avut loc.
(continuare)
* Granturi recomandate:
– până la 120 EUR pentru diurnă (în funcție de locație)
– până la 400 EUR pentru călătorie.
– totalul nu poate depăși 4000 EUR (aceasta este o limită strictă)
* Ca parte a formularului de cerere transmis prin e-COST, trebuie descrise obiectivele misiunii, inclusiv modul în care aceasta contribuie la obiectivele acțiunii (a se vedea https://www.cost.eu/actions/CA20111), care grupul(e) de lucru la care contribuie și o confirmare din partea gazdei că el sau ea îl va primi pe solicitant.
* Propunerile trebuie depuse până la termenele limită.
* STSM-urile trebuie să se încheie înainte de sfârșitul lunii octombrie.

Criteriile după care se va decide finanțarea sunt în ordine:
* importanta in ceea ce priveste obiectivele de coordonare a cercetarii
* țări țintă pentru incluziune
* vârsta
* gen
* echipa cu resurse reduse
* echilibru pe durata acțiunii între oameni, echipe, țări și grupuri de lucru.

După acceptare, pentru a fi rambursat, un scurt raport științific trebuie să fie transmis prin sistemul e-cost împreună cu aprobarea raportului de către Gazdă, în termen de 15 zile de la încheierea STSM.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul acțiunii https://europroofnet.github.io/.